E-Mobility

E-Mobility

E-mobility, een duur woord voor elektrisch rijden.  Het staat volop in de belangstelling, eigenlijk heel logisch, het is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee, want eigenaren van een elektrische auto betalen minder belasting en stroom is goedkoper dan gas, benzine of diesel. Eén groot nadeel is de hogere aanschafprijs en een ander nadeel is de (beperkte) actieradius. Hier onder gaan we het niet hebben over deze voor- en/of nadelen maar over het opladen van uw elektrische auto.

Waarom heeft u een laadstation nodig?

Nadat u heeft besloten om een elektrische auto te gaan rijden, maakt u natuurlijk ook de keuze voor veilig, snel en makkelijk laden. Een elektrische auto neemt gedurende een langere tijd vol vermogen stroom af. Als u dit met een standaard stopcontact en standaard verlengsnoer doet, loopt u het risico dat deze oververhit raken, met kans op brandgevaar. Verder duurt het laadproces langer indien u via een standaard stopcontact laadt. Daarom zijn er diverse laadstations ontwikkeld met een betrouwbaar, gecontroleerd, snel, veilig en intelligent laadsysteem. Doordat het laadstation communiceert met uw auto controleert deze de capaciteit van de auto, de laadkabel en het laadstation, wat resulteert in een gecontroleerd en veilig laadproces. Verder staat er geen stroom op de contactdoos als het voertuig niet is aangesloten.

Uw laadstation thuis of op kantoor laten installeren

Om uw huis of kantoor gereed te maken voor het laden van uw elektrische auto, kunt u de installatie uit te laten voeren door T.I.B. Verouden welke ervoor zorgt dat uw laadstation vakkundig en volgens de norm wordt geïnstalleerd. Voordat u uw laadstation kan gaan gebruiken, moeten op locatie vaak technische aanpassingen gedaan worden. Denk aan: het aanleggen van een voedingskabel, het aanbrengen van een extra groep in uw meterkast. Afhankelijk van uw type auto en laadstation moet u ook uw energieleverancier inschakelen. Vergeet niet na te vragen of het laadstation wordt beveiligt door een aardlekschakelaar welke ook gelijkstroomfouten (DC) detecteert en uitschakelt, dit wordt nogal eens vergeten.

Eenvoudig in gebruik en een ruime keuze

Bediening van de laadstations vindt plaats met een RFID laadpas (welke je ook op andere laadstations in Nederland kunt gebruikten), met een aan/uit drukknop of een sleutelschakelaar. De meeste modellen kunnen zowel met een Type 1 of 2 contactdoos worden uitgevoerd als met een vaste laadkabel. De laadstations kunnen makkelijk en snel worden geplaatst, vast tegen een wand of op een paal, op iedere locatie. Er is een zeer breed assortiment AC laadstations met een laadvermogen van 3,7kW tot en met 22kW leverbaar zodat alle elektrische auto’s en plug-in hybrides snel, veilig en comfortabel kunnen laden. Als u uw laadkosten wilt kunnen verrekenen met uw werkgever, kiest u voor een laadstation met laadpas en abonnement

Ontzorgen

T.I.B. Verouden kan u over de diverse mogelijkheden informeren en een op maat gemaakt offerte aanbieden, afhankelijk van welk type auto en wensen u heeft. Compleet met de installatie technische aanpassingen in de meterkast, voedingskabel (incl. eventuele graafwerkzaamheden) en laadstation.

20140715_09534820140521_154213