Energiemonitoring

Energiemonitoring (via internet en/of sim)

Veel bedrijven weten wel hoe hoog hun energienota is, maar niet waar die energie nu precies voor gebruikt wordt. Hierdoor is de kostenpost ‘energie’ een onbeheersbare factor. Met een energiemonitoringsysteem wordt inzicht verkregen in bijvoorbeeld het energieverbruik per afdeling of per productie-eenheid. Tevens is het mogelijk om met een energiemanagementprogramma relaties te leggen tussen bijvoorbeeld energieverbruik en buitentemperatuur, of energieverbruik en productie. Het energieverbruik wordt gerelateerd aan een normverbruik, zodat snel zichtbaar is of het verbruik niet te hoog is.

T.I.B. Verouden B.V. levert turnkey energiemonitoringsystemen voor industrie en utiliteitsbouw. De levering omvat:

Energiemonitoring via internet

De energiemonitoring kan via onderstaande communicatie plaatsvinden:

Voorbeeld voorstelling

Alectryon: energiemeters, analysers en energiemanagement systemen

Alectryon is al jaren een toonaangevende onderneming op het gebied van energie monitoring, registratie en afstanduitlezing. Daarnaast leveren wij een uitgebreide serie van kWh meters en energie analysers met bijbehorende accessoires zoals meetomvormers en stroomtransformatoren.

Het Optimod2000 systeem wordt toegepast in alle sectoren van het bedrijfsleven. Grote banken en winkelketens maken gebruik van het systeem om bij alle filialen het energieverbruik te meten en te registreren. Meetbedrijven installeren onze dataloggers bij hun grotere afnemers om profielmetingen te doen en te kunnen afrekenen. In bedrijfsverzamelgebouwen en bungalowparken bewijst het systeem zijn waarde voor onderafrekening.

Onze engineering afdeling heeft meer dan 50 manjaar ervaring in het uitvoeren en begeleiden van energie monitoring projecten. Maatwerk en een goede, snelle service zijn beslissende factoren om een project tot succes te maken. Maar ook bij de aanschaf van een eenvoudige kWh meter of klein datalogger systeem kunt u rekenen op onze deskundigheid.