Branche organisaties

T.I.B. Verouden B.V. is aangesloten bij de branche organisatie UNETO-VNI. UNETO-VNI is als een van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis. De branche organisatie geeft een kwaliteitswaarborging voor de installatiebedrijven die lid zijn.

UNETO-VNI
UNETO-VNI is de nieuwe ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel. De vereniging is opgericht op 1 januari 2002 en komt voort uit twee oude organisaties, de Unie van elektrotechnische ondernemingen (UNETO) en de Vereniging van Nederlandse Installatiebedrijven (VNI).

Zij bundelt circa 6000 grote, middelgrote en kleine ondernemingen met 110.000 werknemers en is daarmee een van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland. De aangesloten bedrijven vertegenwoordigen een gezamelijke omzet van ruim €9 miljard en zijn actief op het gebied van elektrotechniek, werktuigkunde, sanitair en technische detailhandel.
Belangenbehartiging

De vereniging behartigt zowel de individuele als collectieve belangen. Individuele leden kunnen met vragen op economisch, sociaal,technisch en juridisch gebied terecht bij het bureau van de vereniging.
Door de krachtenbundeling krijgt de vereniging zaken voor elkaar die buiten het bereik van een individueel bedrijf liggen. Voorbeelden van deze collectieve belangenbehartiging zijn: kwaliteitesborging,
imagocampagnes, arbeidsmarktanalyses en het vermogen van het kennisniveau.