Een stukje geschiedenis

Hoe het begon
In februari 1965 stichtten Ad en Jeanne Verouden hun bedrijf op de Hoogdijk te Middelbeers. Jeanne richtte een winkel in met elektrotechnische apparaten en verlichting en Ad verzorgde de elektro-technische installaties bij de boeren en burgers. Al snel nam het installatiewerk dusdanig toe dat de eerste werknemer in dienst genomen werd.
Toen na enkele jaren en enkele uitbreidingen het pand toch te klein werd, kochten ze een pand aan de Doornboomstraat. Ook hier groeide het bedrijf voort. Het installatiewerk werd een steeds belangrijker wordende factor en de service van het witgoed vergde veel tijd.

Het bedrijf groeit voort
Na een aantal jaren ontstond de mogelijkheid om naar een nieuwbouw pand te verhuizen. Vanaf die tijd werd de voorkeur gegeven aan de installatietak en de winkel werd gesloten.
Het personeelsbestand groeide langzaam maar zeker naar de 15 werknemers bij het 25-jarig bestaan in 1990. De laatste verhuizing naar een nieuw en groter pand, gelegen aan de Industrieweg 7, was in begin 1997. Het bedrijf groeide in de jaren daarna tot 20-25 werknemers. René, de zoon van Ad en Jeanne is in 1990 officieel in dienst gekomen en heeft het hele bedrijf doorlopen, van hulpmonteur, monteur, 1e monteur, calculator/werkvoorbereider, tekenaar, projectleider en tot uiteindelijk algemeen directeur. Tijdens de crisis is het personeelsbestand weer wat geslonken en heeft het bedrijf een cultuur omslag gemaakt van productiebedrijf tot kennisbedrijf. Waar vroeger honderden woningen gemaakt werden op grote projecten zijn nu de werkzaamheden specialistischer geworden. Door het opleiden van het personeel is de vakkennis enorm vergroot en mag het met trots een gezegd worden dat er specialisten de projecten uitvoeren.

2015, het jaar dat T.I.B. Verouden B.V. een halve eeuw bestaat, iets waar we met zijn allen heel trots op (mogen) zijn.

 

Afbeelding1 (Small)